rimske-terme-savne-naslovna-b

Obvestila

Savne

Vstopite v naše kraljestvo dobrega počutja, ki ponazarja antično razvajanje Rimljanov in njihovih žena ter začnite potovanje v preteklost rimske aristokracije. Podoživite in izkusite čarobne trenutke razvajanja rimskih bogov in cesarjev. Vsak posameznik si je izbral svoj način sprostitve, bili so znani po temperaturnih preskokih, kjer so hodili iz vročih v hladne kopeli in nazaj. V svetu savn Varinia vam nudimo bogate savna programe, ki jih izvajajo naši izkušeni savna mojstri.

Finski savni

RIMSKA ARENA (notranja savna) | NERON (zunanja savna) temperatura: 80°C – 100°C

Finska savna blagodejno vpliva na telo, kot tudi celotno psihofizično počutje. S polivanjem kamnov dosežemo dodatni vroči val pare, ki dodatno ogreje prostor in nam pospeši znojenje telesa. V finski savni se izvajajo programi vrtinčenja zraka in različne zdravilne obloge za telo.

Parni savni

BIZANC | FORTUNA
Notranji savni, temperatura: 40°C – 55°C

Visoka vlažnost v parni savni in vdihavanje vonjev naravnih eteričnih olj pozitivno vpliva na dihal. V svetu savn Varinia sta vam na voljo sadna in zeliščna parna savna. V parni savni izkušeni savna mojstri izvajajo programe pilingov in zdravilnih oblog za telo.

Infrardeči savni

DIANA | KUPID
Notranji savni, temperatura: 45°C – 65°C

Energija v infra rdeči savni deluje globinsko in ogreje naše telo, ker pa je temperatura v infrardeči savni nižja kot v finski je tudi priporočljiva za ljudi s kardiovaskularnimi težavami.

Solna savna

MINERVA
Zunanja savna, temperatura: 60°C – 65°C

Obisk solne savne poveča cirkulacijo, odpre pore, solni kristali pa odprejo dihalne poti. Pripomore, da ostanemo zdravi in v dobri kondiciji.

Bio–zeliščna savna

VENERA
Zunanja savna, temperatura: 50°C – 60°C

Bio zeliščna savna je savna z nižjo temperaturo, ter višjo vlažnostjo in blagodejno vpliva na telo, odpira pore, predvsem pa je primerna za ljudi, ki imajo problem z zadrževanjem vode v telesu.Za inhaliranje aromatičnega zraka naravnih zelišč.

Tepidarium

Na ogrevanih ležiščih in sediščih do 37°C se lahko sproščate po obisku izbrane savne.

Počivališča

Umirite svoje telo in duha v notranjih počivališčih ob sproščujoči glasbi.

Notranji jacuzzi

Hladni bazen

V svetu savn Varinia sta vam na voljo notranji hladni bazen in notranji masažni bazen s termalno vodo.

Ceniki

Kontakt

Wellness centra Amalija

Telefon: 03 574 20 30
E-pošta: wellness@rimske-terme.si

Odpiralni čas

  • PON – PET12:00 - 21:00
  • SOB, NED, PRAZNIKI11:00 - 21:00

Album slik

Oglejte si album slik s klikom na modro ikono albuma v spodnjem levem kotu.