Savne

SVET SAVN VARINIA | »RIMSKA POT K ZDRAVJU IN SPROSTITVI«

OBVESTILO: Dežela savn Varinia ostaja do nadaljnjega zaprta.

Vstopite v naše kraljestvo dobrega počutja, ki ponazarja antično razvajanje Rimljanov in njihovih žena ter začnite potovanje v preteklost rimske aristokracije. Podoživite in izkusite čarobne trenutke razvajanja rimskih bogov in cesarjev.
Vsak posameznik si je izbral svoj način sprostitve, bili so znani po temperaturnih preskokih,  kjer so hodili iz vročih v hladne kopeli in nazaj.

V svetu savn Varinia vam nudimo različna popotovanja po naših Rimskih poteh in bogate savna programe, ki jih izvajajo naši izkušeni savna mojstri.

FINSKE SAVNE

Temperatura: 80°C – 100°C

Finska savna blagodejno vpliva na telo, kot tudi celotno psihofizično počutje. S polivanjem kamnov dosežemo dodatni vroči val pare, ki dodatno ogreje prostor in nam pospeši znojenje telesa. V finski savni se izvajajo programi vrtinčenja zraka in različne zdravilne obloge za telo.

PARNE ALI TURŠKE SAVNE

Temperatura: 40°C – 55°C

Visoka vlažnost v parni savni in vdihavanje vonjev naravnih eteričnih olj pozitivno vpliva na dihal. V svetu savn Varinia sta vam na voljo sadna in zeliščna parna savna. V parni savni  izkušeni savna mojstri izvajajo programe pilingov in zdravilnih oblog za telo.

INFRARDEČE SAVNE

Temperatura: 45°C – 65°C

Energija v infra rdeči savni deluje globinsko in ogreje naše telo, ker pa je temperatura v infrardeči savni nižja kot v finski je tudi priporočljiva za ljudi s kardiovaskularnimi težavami.

SOLNA SAVNA

Temperatura: 60°C – 65°C

Obisk solne savne poveča cirkulacijo, odpre pore, solni kristali pa odprejo dihalne poti. Pripomore,  da ostanemo zdravi in v dobri kondiciji.

BIO – ZELIŠČNA SAVNA

Temperatura: 50°C – 60°C

Bio zeliščna savna je savna z nižjo temperaturo, ter višjo vlažnostjo in blagodejno vpliva na  telo, odpira pore, predvsem pa je primerna za ljudi, ki imajo problem z zadrževanjem vode v telesu.Za inhaliranje aromatičnega zraka naravnih zelišč.

TEPIDARIUM

Na ogrevanih ležiščih in sediščih do 37°C se lahko sproščate po obisku izbrane savne.

POČIVALIŠČA

Umirite svoje telo in duha v notranjih počivališčih ob sproščujoči glasbi ali na zunanji sončni terasi.

KROMOTERAPIJA V SAVNAH

Kromoterapija naj bi z uporabo barvne svetlobe, ob pomanjkanju energije v telesu, le to ponovno uravnovesila in vzpostavila normalen proces v telesu.

V svetu savn Varinia sta vam na voljo še notranji hladni bazen in notranji masažni bazen s termalno vodo.