Specialistične ambulante – sodelujoči zdravniki

JAKOB MERKAČ, dr.med.
Leta 2009 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialistični izpit iz ortopedije je opravil v juliju 2016 na Ortopedski kliniki v Ljubljani. Od leta 2017 je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra na Oddelku za artroskopije in športne poškodbe. Ukvarja se z artroskopskim in mimimalno invazivnim operativnim zdravljenjem poškodb in bolezni ramenskega in kolenskega sklepa ter gležnja. Intentivneje se ukvarja s športnimi poškodbami kolen, rekonstrukcij kolenskih vezi, stabilizacijami pogačic, zdravljenju hrustanca in osteotomij. Redno se izpopolnjuje na kongresih doma in v tujini.

mag. Nikša Hero, dr.med., specialist ortoped
Leta 1980 je diplomiral na Medicinski fakulteti na Reki. Leta 1989 je v Ljubljani opravil specialistični izpit iz ortopedije, leta 1999 pa magistriral na podiplomskem študiju v Zagrebu s področja operativnega zdravljenja skolioz. Je redni udeleženec Eurospine strokovnih srečanj in predavatelj na Experts Spine Meeting. Leta 2014 je bil izbran za predsednika Vertebrološkega združenja Slovenije, organizacije, ki združuje vse zdravnike, ki se ukvarjajo z zdravljenjem hrbtenice.
Vseskozi od leta 1983 je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, od leta 2008 kot predstojnik paviljona za kirurgijo hrbtenice in otroško ortopedijo.

dr. Samo-Karel Fokter, dr.med., specialist ortoped
Leta 1985 je diplomiral na medicinski fakulteti v Ljubljani, leta 1992 pa končal specializacijo iz ortopedske kirurgije. Leta 2000 je magistriral na Medicinski fakulteti v Zagrebu, leta 2006 pa doktoriral na Madicinski fakulteti v Ljubljani. Kot izredni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru se je še dodatno izobraževal v Avstriji, Švici, Nemčiji in Franciji. Je predsednik Strokovnega sveta za ortopedijo Slovenskega zdravniškega društva.
Zaposlen je v UKC Maribor. Posveča se predvsem kirurškemu zdravljenju hrbteničnih obolenj, bogate izkušnje pa ima tudi pri obravnavi zapletenih problemov s kolki, koleni, stopali in rameni.

mag. Igor Tekavčič, dr.med., specialist nevrokirurg
V letu 1973 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialist nevrokirurg je od leta 1980. Izpopolnjeval se je tudi v tujini, v Londonu, Stockholmu in Detroitu. Kot svetovalec na področju nevrokirurgije je med leti 1984 in 1989 deloval tudi v Kuvaitu.
Zaposlen je v UKC Ljubljana. Njegova specialnost je hrbtenica.

Benjamin Marjanovič, dr.med., specialist ortoped
Leta 2008 je diplomiral na medicinski fakulteti v Trstu. Nato se je intenzivno izpopolnjeval na kongresih in tečajih doma in v tujini. Leta 2015 postane specialist ortopedske kirurgije. Vseskozi je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, sedaj na Oddelku za artroskopijo in športne poškodbe. Njegova specialnost je ramenska ortopedska kirurgija.

Anže Mihelič, dr.med., specialist ortoped
Leta 2008 je diplomiral na medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialist ortopedske kirurgije od leta 2015, zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra na Oddelku za kostne okužbe in protetiko. Specializiran je za protetiko kolena, kolka, rame in zdravljenje kostnih okužb in okužb umetnih vsadkov.

dr. Matevž Topolovec, dr. med., specialist ortopedske kirurgije
Leta 2008 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Leta 2010 se izobraževal v Združenih državah Amerike (University of Utah, School of medicine, Department of Orthopaedics). Leta 2014 pridobil naziv doktor znanosti iz področja Biomedicine. Prav tako bil na krajši izmenjavi na Švedskem (Karolinska University Hospital and Sahlgrenska University Hospital). Leta 2016 opravil specialističen izpit s pohvalo. Sedaj redno zaposlen na oddelku za kirurgijo hrbtenice v Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Specializiran je tako za konzervativno kot operativno zdravljenje težav s področja hrbtenice.

doc. dr. Robi Kelc, dr. med., specialist ortopedske kirurgije
Leta 2010 diplomiral na Medicinski fakulteti Univeze v Mariboru, pet let kasneje je na isti ustanovi še doktoriral. Dodatno se je v svojem ožjem delovnem področju izobraževal v Švici, Nemčiji, Avstriji in Kanadi. Zaposlen je v UKC Maribor, kjer se usmerjeno ukvarja z mini-invazivno artroskopsko kirurgijo kolena in ramena ter športnimi poškodbami ostalih sklepov in mišično-skeletnega sistema. Redno sodeluje na odpravah športnikov z Olimpijskim komitejem in nogometno zvezo Slovenije.

 

Samoplačniška zdravstvena posvetovalnica – termini