Izleti

Ugodna geografska lega, naravne lepote, bogata zgodovina in bližina velikih trgovskih središč ugodijo zahtevam vsakogar. Zadovoljni boste tako ljubitelji kulturne dediščine kot tudi tisti, ki obožujete izlete v naravo ali radi nakupujete. Izleti vam bodo omogočili pogled na kraje z drugačnega zornega kota, razen tega pa boste dobili številne zanimive informacije.

Po želji organiziramo tudi individualne izlete in priskrbimo vodnika, ki obvlada želeni jezik.

 

Izleti v okolici

RADEČE 

Splavarjenje na Savi
Splavarjenje na Savi ima več kot petstoletno tradicijo. Spoznali boste šege in navade splavarjev, okusili flosarski golaž in doživeli splavarski krst.

Sprehod po mestu Radeče
Mestu, znanem po papirni industriji, dajeta bogata kulturna dediščina in dokaj neokrnjena narava novodobne temelje za razvoj, ki je sicer neločljivo povezan tudi z reko Savo, nekdaj pomembno prometno potjo, po kateri je potekal obsežen splavarski promet.

Sprehod do Gašperjevega kostanja
Ob domačiji Gašperja Kiška raste na nadmorski višini 520 m najdebelejši domači kostanj v Sloveniji. Mogočnež se ponaša z izjemnimi dimenzijami: visok je 18 m, obseg debla pa v prsni višini znaša kar 10,71 m. Drevesno krošnjo sestavljajo štirje vrhovi.

LAŠKO

Voden ogled po mestnem jedru
Laško je majhno mesto, ki je v pisnih virih prvič omenjeno že leta 1227. Sprehodite se po njem in spoznajte njegovo bogato kulturno ter zgodovinsko dediščino.

Ogled pivovarne Laško z degustacijo piva
Spoznajte tradicijo varjenja piva v Laškem, katere začetki segajo v leto 1825, in si oglejte najsodobnejši postopek proizvodnje piva. Na koncu vas bomo povabili še na pokušino odličnega laškega piva.

Izlet v dolino Kartuzijanov
V samotni dolini Gračnice k obisku vabi kartuzija Jurklošter, kjer boste spoznali skrivnostno življenje kartuzijanov in prisluhnili številnim zgodbam, ki so dolga leta živele za samostanskimi zidovi.

Ogled muzeja Laško
Muzej je vedno sledil svoji osnovni dejavnosti, to je hranjenju za mesto in okolico pomembnih zgodovinskih dokumentov, bogatenju zbirke fotografskih pričevanj, zbiranju različnih predmetov kulturno-zgodovinskega pomena in razstavljanju muzealij.