Samoplačniške zdravstvene storitve

Fizioterapija

Fizioterapija je zelo pomembna veja rehabilitacijske medicine, vse bolj pa se pojavlja tudi kot preventiva. Naš program nudi storitve, namenjene tako rehabilitaciji kot preventivi. Bistvo naših programov je individualen pristop k vsakemu posamezniku, na podlagi katerega oblikujemo ustrezen program fizioterapije.

Priporočamo, da terapija v zdravilišču Rimske terme traja od 14 do 21 dni z enodnevnim premorom vsakih šest dni terapije (balneopavza), blagodejne in zdravilne učinke pa lahko občutite že po nekajdnevni terapiji.

Nataša Nikolič, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine

Na pregled se je potrebno predhodno naročiti.

Specialistične ambulante – sodelujoči zdravniki

Jakob Merkač, dr.med.

Leta 2009 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialistični izpit iz ortopedije je opravil v juliju 2016 na Ortopedski kliniki v Ljubljani. Od leta 2017 je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra na Oddelku za artroskopije in športne poškodbe. Ukvarja se z artroskopskim in mimimalno invazivnim operativnim zdravljenjem poškodb in bolezni ramenskega in kolenskega sklepa ter gležnja. Intentivneje se ukvarja s športnimi poškodbami kolen, rekonstrukcij kolenskih vezi, stabilizacijami pogačic, zdravljenju hrustanca in osteotomij. Redno se izpopolnjuje na kongresih doma in v tujini.

dr. Nikša Hero, dr.med., specialist ortoped

Leta 1980 je diplomiral na Medicinski fakulteti na Reki. Leta 1989 je v Ljubljani opravil specialistični izpit iz ortopedije, leta 1999 pa magistriral na podiplomskem študiju v Zagrebu s področja operativnega zdravljenja skolioz. Je redni udeleženec Eurospine strokovnih srečanj in predavatelj na Experts Spine Meeting. Leta 2014 je bil izbran za predsednika Vertebrološkega združenja Slovenije, organizacije, ki združuje vse zdravnike, ki se ukvarjajo z zdravljenjem hrbtenice.

Vseskozi od leta 1983 je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, od leta 2008 kot predstojnik paviljona za kirurgijo hrbtenice in otroško ortopedijo.

dr. Samo-Karel Fokter, dr.med., specialist ortoped

Leta 1985 je diplomiral na medicinski fakulteti v Ljubljani, leta 1992 pa končal specializacijo iz ortopedske kirurgije. Leta 2000 je magistriral na Medicinski fakulteti v Zagrebu, leta 2006 pa doktoriral na Madicinski fakulteti v Ljubljani. Kot izredni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru se je še dodatno izobraževal v Avstriji, Švici, Nemčiji in Franciji. Je predsednik Strokovnega sveta za ortopedijo Slovenskega zdravniškega društva.

Zaposlen je v UKC Maribor. Posveča se predvsem kirurškemu zdravljenju hrbteničnih obolenj, bogate izkušnje pa ima tudi pri obravnavi zapletenih problemov s kolki, koleni, stopali in rameni.

mag. Igor Tekavčič, dr.med., specialist nevrokirurg

V letu 1973 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialist nevrokirurg je od leta 1980. Izpopolnjeval se je tudi v tujini, v Londonu, Stockholmu in Detroitu. Kot svetovalec na področju nevrokirurgije je med leti 1984 in 1989 deloval tudi v Kuvajtu.

Zaposlen je v UKC Ljubljana. Njegova specialnost je hrbtenica.

dr. Bogdan Ambrožič dr.med., specialist ortoped

Študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je dokončal leta 1995. Z letom 1996 je pričel opravljati specializacijo iz področja ortopedije, ki jo je zaključil leta 2001. Po končani specializaciji je opravil dodatna izobraževanja v specializiranih bolnišnicah v Nemčiji, Italiji, Franciji, na Nizozemskem, Hrvaškem in v Avstriji. Leta 2017 je opravil doktorat s področja zdravljenja nestabilnosti pogačice z rekonstrukcijo medialnega patelofemoralnega ligamenta (MPFL).

Ukvarja se z artroskopskim in minimalno invazivnim operativnim zdravljenjem poškodb in bolezni ramenskega, kolenskega sklepa ter gležnja, pri katerih uporablja tudi računalniško tehnologijo. Na ramenskem sklepu se najpogosteje ukvarja s stabilizacijo glenohumeralnega sklepa in AC sklepa ter rekonstrukcijo rotatorne manšete. Na kolenskem sklepu poleg običajnih artroskopij opravlja rekonstrukcije vezi, stabilizacijo pogačice in korektivne osteotomije. Na gležnju poleg artroskopij z zadnjimi in sprednjimi pristopi, opravlja artroskopske stabilizacije sklepa. Poleg tega uporablja biološke metode zdravljenja obrabe sklepov in tendinopatij s trombocitno plazmo ali matičnimi celicami.

Benjamin Marjanovič, dr.med., specialist ortoped

Leta 2008 je diplomiral na medicinski fakulteti v Trstu. Nato se je intenzivno izpopolnjeval na kongresih in tečajih doma in v tujini. Leta 2015 postane specialist ortopedske kirurgije. Vseskozi je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, sedaj na Oddelku za artroskopijo in športne poškodbe.

Njegova specialnost je ramenska ortopedska kirurgija.

Anže Mihelič, dr.med., specialist ortoped

Leta 2008 je diplomiral na medicinski fakulteti v Ljubljani. Specialist ortopedske kirurgije od leta 2015, zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra na Oddelku za kostne okužbe in protetiko.

Specializiran je za protetiko kolena, kolka, rame in zdravljenje kostnih okužb in okužb umetnih vsadkov.

dr. Matevž Topolovec, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Leta 2008 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Leta 2010 se izobraževal v Združenih državah Amerike (University of Utah, School of medicine, Department of Orthopaedics). Leta 2014 pridobil naziv doktor znanosti iz področja Biomedicine. Prav tako bil na krajši izmenjavi na Švedskem (Karolinska University Hospital and Sahlgrenska University Hospital). Leta 2016 opravil specialističen izpit s pohvalo.

Sedaj redno zaposlen na oddelku za kirurgijo hrbtenice v Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Specializiran je tako za konzervativno kot operativno zdravljenje težav s področja hrbtenice.

doc. dr. Robi Kelc, dr. med, specialist ortopedske kirurgije

Vodja številnih zdravniških služb športnih odprav pod okriljem Olimpijskega komtijea in Nogometne zveze Slovenije. Izobraževal se je v Nemčiji, Švici in Avstriji. Intenzivno se ukvarja z raziskovanjem problematike mišičnih poškodb, o čemer je predaval na pomembnih konferencah v New Yorku, Rimu, Kuala Lumpurju, Amsterdamu, itd. Usmerjeno se ukvarja z artroskopsko kirurgijo in problematiko ramenskega in kolenskega sklepa.

Zaposlen je v Inštitutu za Športno Medicino Maribor.

Igor Vučajnk, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Po končani specializaciji iz ortopedske kirurgije leta 2014 se je zaposlil na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe Splošne bolnišnice Celje. Ukvarja se z endoprotetskim zdravljenjem velikih sklepov (kolena, kolki in ramena) ter artroskopskim zdravljenjem kolen (rekonstrukcije vezi, stabilizacije pogačice, itd.), ramen (stabilizacija ramen, reparacije rotatornih manšeta, itd.) ter gležnjev. Svoja strokovna znanja redno izpopolnjuje in nadgrajuje z izobraževanji v Sloveniji in tujini.

Zdravstvena posvetovalnica

Ceniki

Kontakt

Medicinski center Valetuda

Telefon: 03 574 2070
E-pošta: zdravstvo@rimske-terme.si

Odpiralni čas

  • PON-PET9:00 - 16:00
  • SOB, PRAZNIKI9:00 - 14:00
  • NEDZAPRTO