Loading dogodki

7. 12. 2021 od 15.00: Ladislav Kovačič, dr. med., specialist travmatolog

Details
  • Date:
  • Time: 15:00 - 18:00
  • Cost: -
  • Kategorija Dogodek:
Organizer

Samoplačniška zdravstvena posvetovalnica s področja ortopedije, nevrokirurgije in fiziatrije.
V torek, 7. 12. 2021 od 15.00 ure dalje.

Rezervacija termina na tel.: 03 574 2070, e-pošta: zdravstvo@rimske-terme.si.

Ladislav Kovačič, dr. med., specialist travmatolog

Po študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani, ki ga je končal leta 2000, je nadaljeval s specializacijo iz travmatologije, ki jo je zaključil leta 2007. Svoje strokovno znanje je izpopolnjeval z dodatnim izobraževanjem pri vrhunskih strokovnjakih v tujini in sicer v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Veliki Britaniji. Med drugim je leto dni samostojno delal v Franciji kot kirurg ortoped.

Kot predavatelj in inštruktor je vabljen na mednarodna strokovna srečanja, tečaje in delavnice. Je avtor člankov in učbenikov s področja ramenske kirurgije. Trenutno deluje kot predsednik Evropskega združenja za artroskopsko ramensko kirurgijo pri združenju ESSKA.

Večino časa je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za travmatologijo UKC Ljubljana, pred kratkim pa se je zaposlil v podjetju Arbormea. S svojim znanjem, izkušnjami in skrbjo za bolnike deluje v smeri učinkovitega in hitrega zdravljenja poškodb s pomočjo sodobnih metod. Ožje področje njegovega delovanja so sklepne in športne poškodbe, še zlasti poškodbe in obolenja ramenskega obroča in kolenskega sklepa.